Majdan

Foto: Danica Milošević

Bend Majdan je nastao 1. aprila 2017. godine u Nišu i čine ga četiri jako kreativne ličnosti Nemanja Erić – vokal i gitara, Luka Nikolić – gitara i prateći vokal, Luka Novaković – bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković – bubnjevi. Njihova muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova. Debi album “Minimum sličnosti, minimum razlike” snimili su u beogradskom studiju “Devotion” u produkciji Marka Živanovića, a isti je kasnije objavljen u digitalnom i CD formatu za izdavačku kuću “Metropolis Music” iz Beograda.

Bend je do sada zabeležio zavidan broj nastupa svuda po Srbiji, a istim tempom planiraju da nastave i širom regiona. Artan Lili, Ničim Izazvan, Nikom ništa, Ki, Organizam, Random i Fyn samo su neki od bendova sa kojima je Majdan do sada podelio binu na svojim koncertima.

Nastupi koji se mogu posebno izdvojiti jesu finale festivala Beovizija 2019, na kojoj su se predstavili pesmom Budim te, koncert sa grupom Galija u punoj Hali Čair u Nišu, kao i pobede na kuršumlijskoj Gitarijadi i Beogradskom autorskom rok festivalu (BARF) krajem 2018. godine.