Dejan Cukić & Spori ritam bend

Kao tinejdžer, Dejan Cukić svoju pevačku karijeru započinje u grupi Dizel. Nakon napuštanja Dizela, dolazi u grupu Tilt, da bi 1978. bio jedan od osnivača i frontmen grupe Bulevar, gde snima dva studijska albuma. Nakon što je ova grupa prestala sa radom, Cukić se posvećuje novinarstvu i to kao urednik za svetsku scenu magazina Rock, a pisao je i za druga izdanja kuće Politika, za koju i dan danas piše.

U bend Bajaga i Instruktori, Cukić ulazi nakon učestvovanja na snimanju Bajagine prve ploče. Sa Bajagom i Instruktorima je snimio tri albuma, a 1987. snima i svoju prvu solo ploču Spori ritam, nakon koje dolazi na ideju da formira istoimeni bend. Pored Dejana Cukića, članovi benda su bili Dragan Mitrić – klavijatura, Vlada Negovanović – gitara, Safet Petrovac Saja – gitara, Slobodan Jurišić – bubanj i Branko Isaković – bas gitara.

Bend je zabeležio brojne hitove među kojima su „Ja bih da pevam“, „Stranac u Beogradu“, “Nebo jedino zna”, „Letnje kiše“.

Pored mnogobrojnih albuma koje je snimio sa SR bendom, Cukić snima album „Kalendar“ u kom se po prvi put javlja kao tekstopisac svih pesama, a pesme su takođe po prvi put snimljene bez učešća Spori ritam benda.

Nakon 11 godina, Cukić i Spori ritam bend nam spremaju studijski album pod nazivom  “Ulica bez brojeva”. Objavljivanje albuma je najavljeno za septembar. Dok čekamo,  možemo da uživamo u njihovom novom spotu za pesmu “Pamet u glavu“ .